Dört kaşık çorbası yapımı sırasında terbiyenin kesilmemesine özellikle dikkat etmeniz gerekir. Bunun dışında tarifi yaparken kesinlikle zorlanmayacağınızı mutlaka belirtelim.
4 Kaşık Çorbası Tarifi
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 6 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1-2 damla limon suyu
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu tatlı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz
Yapımı
- Bakliyatları yıkayarak işe başlayın.
- Geniş bir tencereye alın ve üzerine suyunu ekleyin.
- Tüm bakliyatlar yumuşayana kadar haşlayın.
- Ayrı bir kapta terbiyeyi hazırlayın. Bunun için terbiye için gerekli tüm malzemeleri güzelce çırpın.
- Çorbanın suyundan bir kepçeyi yavaş yavaş terbiyeye ekleyin.
- Terbiyenin kesilmemesi için terbiyeyi eklerken hızlı hızlı karıştırın.
- Daha sonra terbiyeyi çorbaya karıştıra karıştıra ilave edin.
- Kaynayana kadar karıştırmayı kesmeyin.
- Çorba kıvam alınca (yaklaşık 10 dakika kadar sonra) altını biraz kısın.
- Ayrı bir tavaya sıvı yağ ya da tereyağı ekleyin.
- Yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım baharatları ekleyelim.
- Soğanımızı da çorbamıza dökelim ve karıştıralım.