Sadece 4 Kaşık Bakliyatla Bir Tencere Dolusu Çorba Yapılabilir… İşte Bereketli ve Lezzetli Tarifi

Dört kaşık çorbası yapımı sırasında terbiyenin kesilmemesine özellikle dikkat etmeniz gerekir. Bunun dışında tarifi yaparken kesinlikle zorlanmayacağınızı mutlaka belirtelim.

4 Kaşık Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 6 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1-2 damla limon suyu

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu tatlı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Yapımı

  1. Bakliyatları yıkayarak işe başlayın.
  2. Geniş bir tencereye alın ve üzerine suyunu ekleyin.
  3. Tüm bakliyatlar yumuşayana kadar haşlayın.
  4. Ayrı bir kapta terbiyeyi hazırlayın. Bunun için terbiye için gerekli tüm malzemeleri güzelce çırpın.
  5. Çorbanın suyundan bir kepçeyi yavaş yavaş terbiyeye ekleyin.
  6. Terbiyenin kesilmemesi için terbiyeyi eklerken hızlı hızlı karıştırın.
  7. Daha sonra terbiyeyi çorbaya karıştıra karıştıra ilave edin.
  8. Kaynayana kadar karıştırmayı kesmeyin.
  9. Çorba kıvam alınca (yaklaşık 10 dakika kadar sonra) altını biraz kısın.
  10. Ayrı bir tavaya sıvı yağ ya da tereyağı ekleyin.
  11. Yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım baharatları ekleyelim.
  12. Soğanımızı da çorbamıza dökelim ve karıştıralım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir